De vruchtbaarheidscyclus van de merrie

Informatie over de hengstige periode van de merrie en hoe men deze kan herkennen, ook algemene informatie over de vruchtbaarheidscyclus van het paard.

Het dekken van de merrie

Informatie over de geslachtsgemeenschap van paarden. Met informatie over natuurlijke bevruchting en kunstmatige inseminatie bij paarden.

De bevruchting van het paard

Bevruchting van het paard (versmelten van eicel en zaadcel) en de eerstvolgende drachtigheidsonderzoeken met zowel de echografie en het handmatig drachtigheidsonderzoek via het rectum.

De drachtige merrie deel 1

In dit eerste deel worden de verschillende stadia van de ontwikkeling van het veulen in de baarmoeder van het paard besproken. Met behulp van cijfergegevens en afbeeldingen wordt de dracht vanaf de bevruchting tot aan dag 100 besproken.

De drachtige merrie deel 2

In het tweede deel over de drachtige merrie bespreken we de dracht van dag 100 tot aan de geboorte van het veulen. Weerom doen we dit aan de hand van enkele cijfergegevens en vooral veel afbeeldingen. Enkele exclusieve foto’s van de uier van een drachtig paard komen aan bod.

De geboorte van het veulen

Wat hebt u nodig en wat moet u doen wanneer uw merrie veulent. Het antwoord op deze vragen vindt u in dit hoofdstuk. Met afbeeldingen van het veulen in de baarmoeder en de draaibeweging die het maakt bij de geboorte.

Het veulen

Alle informatie die je nodig hebt na de geboorte van het veulen zoals het inprenten, ontwormen en de voeding van het veulen. In dit deel wordt ook uitgelegd wat je moet doen met de navel van het veulen en hoe je een agressieve merrie het best benaderd. Er wordt ook diep ingegaan op Osteochondrose ofwel OCD.

Sluit Menu